Ce pasiuni neobișnuite are Florin Piersic în afara actoriei

Ce pasiuni neobișnuite are Florin Piersic în afara actoriei?

0 Shares
0
0
0

Florin Piersic, una dintre cele mai emblematice și iubite figuri ale cinematografiei și teatrului românesc, este cunoscut pentru rolurile sale memorabile, carisma și talentul său incontestabil. Însă, dincolo de lumina reflectoarelor și a aplauzelor, Florin Piersic își găsește refugiul într-o serie de pasiuni neobișnuite, care îi completează personalitatea complexă și îi aduc bucurii simple, departe de scenă.

Apicultura: Dulcea Pasiune a Naturii

Una dintre cele mai surprinzătoare pasiuni ale lui Florin Piersic este apicultura. Actorul a dezvăluit în mai multe interviuri dragostea sa pentru albine și lumea fascinantă a stupilor. Înconjurat de natură, Florin Piersic își găsește liniștea și inspirația îngrijind de albine, considerându-le adevărate minuni ale naturii.

Apicultura nu este doar un hobby, ci o formă de meditație și reconectare cu ritmurile naturale, o pasiune care îi permite să se deconecteze de la agitația cotidiană și să se regăsească.

Pictura: Culorile Sufletului

Pictura este o altă pasiune care îi ocupă timpul și îi umple sufletul de bucurie. Florin Piersic a mărturisit că adoră să picteze, considerând această activitate o formă de exprimare personală profundă.

În culorile și formele pe care le așterne pe pânză, actorul își revelează o parte din lumea sa interioară, emoțiile și trăirile sale. Pictura îi oferă o evadare din realitate și o cale spre autodescoperire și introspecție.

Pescuitul: Tăcerea Apelor

Pescuitul este o altă activitate care îl pasionează pe Florin Piersic. Actorul apreciază liniștea și răbdarea pe care le impune această activitate, găsind în ea o formă de relaxare și o modalitate de a se reconecta cu natura.

Timpul petrecut pe malul apei, așteptând ca peștele să muște, îi oferă momente de pace și tăcere, departe de tumultul vieții publice.

Literatura: Călătorii în Lumea Cuvintelor

Deși nu este neapărat neobișnuită, pasiunea lui Florin Piersic pentru literatură merită menționată. Actorul este un avid cititor, iar cărțile îi sunt refugii și surse de inspirație.

De la clasicii literaturii românești la autori contemporani, Florin Piersic își hrănește constant curiozitatea și setea de cunoaștere prin lectură, considerând cărțile adevărate comori.

În afara luminilor rampei, Florin Piersic este un om cu multiple fațete, care își găsește bucuria și împlinirea în pasiuni ce îl reconectează cu sinele său autentic și cu lumea înconjurătoare. Fie că este vorba de apicultură, pictură, pescuit sau lectură, aceste activități îi oferă ocazia de a explora diferite laturi ale personalității sale și de a trăi vieți paralele, departe de scenă și de personajele pe care le interpretează.

Florin Piersic rămâne nu doar un actor de legendă, ci și un om complex, cu interese diverse, care ne inspiră să căutăm și să prețuim frumusețea și satisfacțiile pe care ni le pot oferi pasiunile noastre, oricât de neobișnuite ar fi ele.

Cele mai cunoscute 10 filme in care a jucat Florin Piersic

Cele mai cunoscute 10 filme in care a jucat Florin Piersic

Florin Piersic, o legendă vie a cinematografiei românești, a jucat în numeroase filme care au marcat istoria filmului românesc. Talentul său unic, carisma și capacitatea de a interpreta o gamă largă de personaje au făcut din el unul dintre cei mai îndrăgiți și respectați actori. Iată cele mai cunoscute 10 filme în care a jucat Florin Piersic, care nu doar că au consacrat actorul, dar au și rămas în inima publicului.

1. Visul unei nopți de iarnă (1980)

Regizat de Dan Necșulea, acest film aduce în prim-plan o combinație încântătoare de comedie și dramă, cu Florin Piersic, Rodica Mandache și Margareta Pogonat jucând rolurile principale. Filmul oferă o poveste captivantă, plină de umor și căldură umană, evidențiind versatilitatea lui Piersic ca actor.

2. Osvobozhdenie (1969)

Deși nu este un film românesc, prezența lui Florin Piersic în această producție internațională, alături de Daniel Olbrychski, subliniază recunoașterea talentului său la nivel internațional. Filmul, care explorează teme istorice ample, îi oferă lui Piersic o platformă pentru a-și etala abilitățile actoricești într-un context diferit.

3. Drumul oaselor (1980)

Sub regia lui Doru Năstase și avându-l pe Florin Piersic în rolul principal, filmul îmbină aventura cu istoria, prezentând povestea unui grup din “Fratia” pașoptistă. Piersic, interpretând rolul lui Margelatu, contribuie substanțial la dinamica și tensiunea narativă a filmului.

4. Trandafirul galben (1981)

Continuând aventura din “Drumul oaselor”, acest film, tot sub regia lui Doru Năstase, îl prezintă pe Piersic în rolul emblematic al lui Margelatu. Filmul combină acțiunea cu elemente istorice, consolidând popularitatea seriei și a personajului principal.

5. Eu, tu și Ovidiu (1977)

Acest film de comedie și muzical, regizat de Geo Saizescu, îl aduce pe Florin Piersic într-o poveste plină de umor și cântece pe litoralul Mării Negre. Versatilitatea și carisma lui Piersic sunt în prim-plan, contribuind la atmosfera veselă a filmului.

6. Haiducii lui Șaptecai (1971)

Sub regia lui Dinu Cocea, filmul continuă seria de aventuri ale lui Anghel Șaptecai, interpretat de Piersic. Acțiunea și istoria se împletesc într-o poveste captivantă despre dreptate și eroism.

7. Zestrea domniței Ralu (1972)

Parte a seriei despre haiducul Șaptecai, acest film îl prezintă pe Piersic într-o nouă aventură plină de peripeții. Sub regia lui Dinu Cocea, filmul îmbină acțiunea cu elemente istorice și aventuri captivante.

8. Mihai Viteazul (1970)

Deși Florin Piersic nu joacă un rol principal în acest film istoric regizat de Sergiu Nicolaescu, prezența sa în distribuție subliniază importanța și amploarea producției, care evocă momente cheie din domnia lui Mihai Viteazul.

9. Neamul Șoimăreștilor (1965)

În acest film dramatic și istoric regizat de Mircea Drăgan, Piersic joacă alături de un ansamblu remarcabil de actori, contribuind la reconstituirea unei epoci pline de eroism și sacrificiu.

10. Pași spre lună (1964)

Regizat de Ion Popescu-Gopo, acest film de comedie și SF oferă o viziune satirică asupra societății și aspirațiilor umane. Deși Florin Piersic nu este menționat direct în descrierea filmului, participarea sa într-un astfel de proiect subliniază diversitatea rolurilor pe care le-a abordat de-a lungul carierei.

Aceste filme reprezintă doar o parte din vasta și diversificata carieră cinematografică a lui Florin Piersic, fiecare contribuind la consolidarea statutului său de legendă a ecranului românesc. Prin varietatea rolurilor interpretate, Piersic a demonstrat nu doar talentul său excepțional, ci și capacitatea de a traversa diferite genuri și epoci, lăsând o amprentă de neșters în inimile cinefililor.

Viața personală a lui Florin Piersic, în special căsătoriile sale, a atras de-a lungul timpului atenția publicului și a presei, datorită carierei sale impresionante și a personalității sale carismatice. Actorul s-a căsătorit de trei ori și fiecare dintre aceste relații a avut un impact semnificativ asupra vieții și carierei sale.

Numele lui Florin Piersic este sinonim cu talentul incontestabil și carisma care au cucerit inimile publicului românesc de-a lungul decadelor. Apreciat nu doar pentru talentul său actoricesc, dar și pentru personalitatea sa vibrantă, Florin Piersic a fost adesea în centrul atenției și datorită vieții sale amoroase.

Cu o istorie personală la fel de colorată ca rolurile sale memorabile, actorul a avut trei soții și o relație pasională cu una dintre cele mai frumoase cântărețe din România, demonstrând că viața sa a fost plină de pasiune nu doar pe ecran, ci și în afara lui.

Soțiile lui Florin Piersic

Soțiile lui Florin Piersic

Tatiana Iekel (1962 – 1974): Primul mariaj al lui Florin Piersic a fost cu Tatiana Iekel, o actriță talentată de la Teatrul Mic. Cuplul a împărtășit nu doar scena, ci și o viață de familie, având împreună un fiu, pe Florin Piersic Jr., care a moștenit talentul părinților săi. După o căsnicie tumultuoasă de 12 ani, Tatiana a fost cea care a decis să pună capăt căsătoriei, pe fondul infidelităților repetate ale actorului, despre care chiar ea a mărturisit că “nu a fost bărbatul unei singure femei”.

Anna Szeles (1975 – 1985): La doar un an după divorțul de Tatiana Iekel, Florin Piersic și-a găsit dragostea în persoana Annei Szeles, întâlnită într-un mod aproape cinematografic, într-un autobuz. Căsătoria lor a durat 10 ani și a fost binecuvântată cu un fiu, Daniel Piersic. Ca și în cazul primului mariaj, infidelitățile actorului au umbrit relația, conducând în cele din urmă la separarea lor. Anna Szeles s-a retras apoi în Ungaria, alături de fiul lor.

Anna Torok (căsătoriți în 1993): Ultima căsătorie a lui Florin Piersic, care durează și în prezent, este cu Anna Torok, pe care a cunoscut-o într-un avion în 1986. Aceasta a ales să ducă o viață discretă, departe de lumina reflectoarelor, concentrându-se pe grija față de casa lor și grădina cabanei lor aproape de Cluj. Florin Piersic a descris această relație ca fiind una dintre cele mai liniștite și fericite perioade ale vieții sale.

Iubitele celebre ale lui Florin Piersic

Una dintre cele mai discutate relații extraconjugale ale lui Florin Piersic a fost cea cu Angela Similea, descrisă de actor ca fiind „un amor nebun”. Relația lor a început în timpul căsătoriei lui cu Anna Szeles și a fost caracterizată de pasiune și intensitate. Piersic a recunoscut că, deși povestea lor de dragoste a fost profundă, nu a dorit niciodată să se despartă de soția sa de atunci pentru a fi cu Similea.

Viața amoroasă a lui Florin Piersic a fost, fără îndoială, la fel de plină de evenimente și de dramatică ca și cariera sa pe ecran. Cu toate acestea, în spatele titlurilor de ziare și al zvonurilor, se ascunde povestea unui om care a trăit intens fiecare clipă și care și-a exprimat pasiunile nu doar prin artă, ci și prin relațiile sale complexe și pline de viață.

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.